Overzicht klacht

klacht nummer: 19068
datum invoer: 26-03-2019
aanmelder: Jan Kruisselbrink
lokatie aanmelder: Hedel
 
klant: Kolen Keramiek B.V.
lokatie klacht: Papendrecht, Lange Tiendweg
project omschrijving: 20130607 - Sportcomplex
klacht / afspraak: Onthechting vloertegelwerk bij een 13-tal doucheruimtes. Situatie: Doucheruimtes, ca. 2,50 bij 2,50 mtr. Vloertegels 30x30 cm. Links en rechts tegelgoot van tegels, middenvlak (cementdekvloer) is destijds enigszins "bol" gesmeerd, hierdoor perfecte waterafloop naar tegelgoten. Vloeropbouw: Kanaalplaatvloer voorzien van beton als zijnde druklaag, cementdekvloer hechtende opbouw, 2C R omnibind laag, vloertegels verlijmd met PL85 PROF en afgevoegd met B100WD. Tegelwerk ter plaatse van goten ofwel verdiept gedeelte is prima. Middenvlak hol klinkende / los zittende tegels, variƫrend van 2 tot 4 rijen of soms enkele tegels. Geconstateerd: Tijdens inspectiebezoek 26 maart '19 ism Frank Lathouwers en tegelzetter (Kolen) + uitvoerder Pellikaan Bouw, 2-tal hol klinkende tegels verwijderd. * Lijmbedvulling goed, lijm zit goed aan de tegels en 2C R laag. Echter 2C R laag zit ook goed aan de cementdekvloer. Het lijkt erop dat onthechting is ontstaan in "het midden" van de 2C R laag. Onderzoek LABO: Kunnen jullie bevestigen aan de hand van de monstertegel met lijm en 2C R (huid) of de onthechting idd in de 2C R heeft plaatsgevonden. - Wat zou de oorzaak kunnen zijn?
categorie: 2.2
datum in: 26-03-2019
plandatum afsluiting: 26-04-2019
product: 2C R omnibind
chargenummer: onbekend
ondersteunend materiaal: ja
materiaal omschrijving: - 1x Monstertegels 30x30 cm grijs. Voorzien van lijmlaag en 2C R (huid). - Foto's, opgeslagen onder dit klachtnummer.
Beoordelaar deze klacht: Angelique Struyk
 
Naar Weelde: ja
Verzenddatum: 26-03-2019
 
  Weelde
Beoordelaar: Heidi Meulemans
Materialen aanwezig:
Materialen toelichting: monster gekregen, nog monster gekregen week 41 2019
Weelde uit: 06-05-2019
Referentie: Het laboratorium heeft een uitgebroken tegel ontvangen. Op de lijmrillen zit een te dun laagje dat niet voldoende is voor nader onderzoek. Op het dunne laagje is een beetje water gelegd dat direct in het dunne laagje trekt. Het laboratorium heeft 2C R met FLEX+ aangemaakt en een dag laten drogen. Op dit referentiemateriaal is ook een beetje water gelegd, het water trekt niet in het referentiemateriaal. Eenzelfde test op de ondergrond ter plaatse van de klacht is aan te bevelen om te kijken of het waterdicht membraan aan zijn eigenschappen voldoet. Indien ook dan het water in de ondergrond trekt is mogelijks 2C R met water aangemaakt i.p.v. met FLEX+?
Foutcategorie: 1.0
 
Beoordelaar: Angelique Struyk
Technisch geaccepteerd: nee
Commercieel geaccepteerd: nee
Claims: nee
Gemaakte kosten: €
Besluit: 6-5-2019 Jan zie bovenstaande vanuit Weelde wat eruit het onderzoek is gekomen. Graag klacht opnemen met de klant. 14-5-2019 mail verkeer lab had meer materiaal nodig, en voorstel gedaan om een bezoek in te plannen reactie kolen volgt dd 4/7/19 2-10-19 Jan K Kolen Keramiek bezocht Frank Lathouwers gesproken en weer materiaal meegenomen voor nader onderzoek.
Creditnota: nee
Retourbon: nee

Terugkoppeling aan klant:

ja
Terugkoppeling op
Reactie klant:
Referentie:
Afsluitdatum